Investerer i norsk teknologi for en mer miljøvennlig verden

Det norske IT-selskapet EcoOnline har vokst kraftig og har som mål om å bli Europas ledende programvareselskap for håndtering av dokumentasjon av kjemikalier. Dette synes det svenske investeringsselskapet Summa Equity er så spennende at selskapet har kjøpt 69% av aksjene i EcoOnline.

Fra venstre: Morten Evensen (EcoOnline), Jostein Vik (Viking Venture), Erik Hagen (Viking Venture), Christian Melby (Summa Equity) og Øyvind Robert Thorsen (EcoOnline)

Det norske IT-selskapet EcoOnline har vokst kraftig og har som mål om å bli Europas ledende programvareselskap for håndtering av dokumentasjon av kjemikalier. Dette synes det svenske investeringsselskapet Summa Equity er så spennende at selskapet har kjøpt 69% av aksjene i EcoOnline.

Partner i Summa Equity, Christian Melby, har allerede rukket å bli godt kjent både med EcoOnline og kundenes utfordringer.

– Kjemikalier på arbeidsplassen kan utgjøre stor risiko for helse, miljø og sikkerhet. Derfor finnes det universelle lovkrav som skal sørge for at miljøet og de ansatte blir ivaretatt. Mange virksomheter har ikke tilstrekkelig med kunnskap og verktøy til å imøtekomme disse kravene. Vi mener at EcoOnline har den beste løsningen til å hjelpe disse virksomhetene. EcoOnline har vist stor evne til å utvikle «best i klassen» teknologi, som vi ønsker at skal nå ta ut til nye markeder, sier Melby.

Unik plattform

EcoOnline har utviklet en unik plattform der virksomheter kan publisere og dele sentral dokumentasjon for kjemikaler. Plattformen knytter hele verdikjeden sammen, og gjør det mulig å kommunisere uavhengig om du er produsent, leverandør eller sluttbruker. I programvaren er det også mulig å utføre risikovurderinger, samt andre forebyggende tiltak.

Global medvind

EcoOnlines konsept samsvarer med det økte kravet fra nasjonale og internasjonale myndigheter til dokumentasjon og håndtering av kjemikalier. EcoOnline har allerede rukket å bli markedsleder i Norden.

Øyvind Robert Thorsen, CEO i EcoOnline mener tiden nå er inne for å ekspandere til det europeiske markedet.

– Takket være Summa Equity og Viking Venture kan vi fortsette vår strategi for vekst og introdusere våre løsninger til stadig nye markeder. Vårt mål er å bli Europas ledende programvareselskap for helse, miljø og sikkerhet. Vi ønsker hjelpe virksomheter til å forstå farene forbundet med eksponeringa av kjemikalier, og hvordan de kan redusere farlige stoffer, sier Thorsen.

Verdifull investering

Investeringen ble gjennomført gjennom kjøp av aksjer og en emisjon i selskapet. Transaksjonen priset selskapet til 350 millioner kroner. Summa Equity blir største eier i selskapet. Viking Venture og ansatte i EcoOnline vil fortsatt være betydelige eiere.

Fakta om EcoOnline

EcoOnline ble etablert i år 2000 og har siden den gang hatt sitt hovedkontor i Tønsberg. I dag består selskapet av 85 ansatte, fordelt på kontorer i Sverige, Danmark og Finland. Selskapet er i sterk vekst, med 30% økning i driftsinntekter i 2016.

Fakta om Summa Equity

Summa Equity ble etablert i 2016 av erfarne partnere fra investeringsbransjen med en felles visjon – å tilby det nordiske SMB-markedet vekstkapital. Selskapets fokus er rettet mot sektorer relatert til megatrender som ressursknapphet, energieffektivitet, endring i demografi og teknologiske utfordringer.

Fakta om Viking Venture

Viking Venture er et ledende nordisk investeringsfond, som fokuserer på selskaper som tilbyr Business To Business (B2B) programvare. Viking Venture forvalter 1,7 milliarder kroner og investert i mer enn 40 ulike selskap. Selskapet har kontorer i Trondheim og London.

TIL NYHETSARKIV

Få råd og tips på e-post