Endelig – nå er det ikke lenger krav om stoffkartotek på papir

Myndighetene har fjernet krav om stoffkartotek på papir - nå er EcoOnline alt du trenger for å følge loven.

Arbeidstilsynet informerer om at krav til stoffkartotek er fjernet fra regelverket

Arbeidstilsynet startet 2018 med en gladnyhet for alle som har kjemikalier på arbeidsplassen sin: nå kan alle erstatte sine papirbaserte stoffkartotek med digitale løsninger!

Endringene i «Forskrift om utførelse av arbeid» innebærer at det ikke lenger er et krav om at stoffkartoteket alltid skal foreligge i papirutgave. I tillegg er ordlyden om at verneombudet skulle ha «et eget eksemplar» endret til at de nå skal ha «tilgang til» stoffkartoteket.

Siden 1991 har gründer av IT-selskapet EcoOnline, Kjell Hamnes, jobbet for at dokumentasjon av kjemikalier skal digitaliseres.

– I dag kan alle som har valgt digitale løsninger for stoffkartotek ta flagget til topps! Norge har hengt etter i digitalisering i mange år. Nå har myndighetene endelig fått øynene opp for hvilke kostnadsbesparelser som ligger i digitale løsninger fremfor papir, sier Hamnes.

Et enormt krav til dokumentasjon

Et stoffkartotek er en samling av sikkerhetsdatablad og informasjonsblad for kjemikalier som brukes eller dannes i virksomheten.

Etter implementeringen av EUs kjemikalieregelverk, REACH, har kravene til dokumentasjon av kjemikalier eksplodert.  Kjell Hamnes har gjennom flere år sett konsekvensene:

– For bare noen år siden var de fleste sikkerhetsdatablad på ca 4 sider. I dag ser vi eksempler på at dokumentasjonen som følger kjemikaliene kan være opp mot 600 sider. Papirløsninger har fungert mer som støvsamlere enn som de aktive dokumentene de ifølge loven skal være.

EcoOnline tilrettelegger for en papirfri hverdag

Gjennom forskning og utvikling leverer EcoOnline programvare for digitalt stoffkartotek, og takket være denne siste regelverksendringen er dette den eneste løsningen du trenger for å følge loven.

Ved å gjøre kjemikaliedokumentasjon lett tilgjengelig på PC, mobil og nettbrett, oppnår alle en enklere og tryggere hverdag. Også leverandørene drar nytte av digital informasjonsflyt ved at de enklere kan gjøre sine produkter tilgjengelig i EcoOnlines database – der tusenvis av potensielle kunder hver dag er inne og søker.

TIL NYHETSARKIV

Spar penger på dine sikkerhetsdatablad

Har du tenkt over hvor mye det koster deg å håndtere sikkerhetsdatablad manuelt?

Få råd og tips på e-post